Robocup Yarışma Sonucu
10.07.2013

Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektrik Elektronik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşan YILDIZ takımı, 24-30 Haziran 2013 tarihleri arasında Hollanda’da gerçekleştirilen RoboCup dünya şampiyonasında Türkiye’yi Sanal Arama Kurtarma Robotları Liginde başarıyla temsil ederek dünya 2.si oldu.

40 ülkeden 2500’ün üzerinde yarışmacının katıldığı dünya robot şampiyonasını 40 binin üzerinde seyirci izledi.

RoboCup Arama kurtarma liginde yapılan yarışmaların amacı, deprem gibi zorlu afet şartlarında, birden fazla sayıda robotun haberleşebilmeleri, ortak strateji belirleyebilmeleri, fiziksel şartlara dayanabilmeleri ve bütün bunların yardımıyla arama kurtarma çalışmaları yapabilmeleridir.

Ekip üyeleri :

Yücel Uzun